Горски задържаха кола, 5 каруци и 4 триона

Снимка: СИДП

1 893 проверките са извършили горските за последната седмица на територията на Североизточното държавно предприятие. Задържани са автомобил, четири моторни триона, пет каруци и близо 30 пространствени кубически метра дърва за огрев. Съставени са 35 акта и 7 констативни протокола, съобщават от пресцентъра.

Попадение на служителите на ДЛС-Шерба са колата, трите каруци и 3 кубика дърва за огрев. Проверките в стопанството са 100, а на нарушителите са съставени осем акта по Закона за горите. В ДГС-Варна са извършени 15 проверки, а в ДГС-Цонево 72, като за различни нарушения горските са съставили осем акта, задържали са една каруца, трион и два кубика дърва.

12 акта по Закона за горите са разписали при 95 проверки през седмицата служителите на ДГС-Генерал Тошево, като са конфискували три триона, една каруца и 18,5 кубика незаконно добити дърва за огрев. 225 инспекции в горите са извършили в ДГС-Добрич, 130 в ДЛС-Тервел и 51 в ДЛС-Балчик.

513 проверки са направили за периода горските от ДГС-Омуртаг, като 502 от тях са на ловци. Два акта са получили неизрядните авджии. В ДЛС-Черни Лом проверките са 91, в ДГС-Търговище са 187 и са разписани три акта и три констативни протокола.

Пет пространствени кубически метра дърва за огрев са задържани на територията на ДГС-Преслав. 196 са проверките в ДЛС-Паламара, 37 в ДГС-Шумен, 56 в ДГС-Смядово и 81 в ДГС-Нови пазар, където са съставени три констативни протокола.

Коментари

Задължително поле