Горски задържаха 2 каруци и кола

Снимка: Архив

Две каруци с незаконна дървесина, кола и моторен трион са задържани при проверки на горските стражари на територията на Североизточното държавно предприятие за последната седмица. Двете превозни средства с животинска тяга били натоварени с 1,3 кубика незаконни дърва и те са били засечени в района на ДГС „Нови Пазар".

На нарушителите са съставени четири акта.

Общо 31 акта са съставили стражарите от Североизтока, като 11 от тях са в резултат от контролната дейност във Варненско. Други осем са съставени в Добричка област, където е разкрита незаконната сеч на общо 12 кубика дърва за огрев. Задържани са автомобил и моторен трион на нарушителите. Още четири акта са съставени при обход на територията на ДГС „Търговище". Служителите на стопанството са конфискували 2 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев.

През изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 554 проверки. 246 от тях са на обекти за добив на дървесина, 200 на автомобили. Проверени са и 108 физически лица, 21 от които са ловци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони