Горски изловиха бракониери на дребно

Масови проверки извършват служителите на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва горите в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, и за последните две седмици са извръшени 900 инспекции. Проверени са 395 превозни средства и 188 физически лица, 309 са посетените обекти за добив на дървесина.

Съставени са общо 10 акта и 12 констативни протокола. При обход на територията на ДГС "Провадия" горските стражари се натъкнали на кървави следи от кошута до с.Блъсково и сигнализирали полицията. Нарушителите не са открити.

Незаконно притежаван трофей от тригодишен благороден елен пък е задържан при проверки на горските стражари към ДГС "Върбица", а на притежателят е съставен акт и констативен протокол по Закона за лова и опазване на дивеча. Служителите на ДГС "Добрич" са съставили два акта и 4 констативни протокола за незаконната сеч на общо 11 куб.м. дърва за огрев.

Каруца и 1,3 куб.м незаконно добити дърва са задържани от служителите на ДЛС "Шерба".

За незаконната сеч на 1 куб.м дърва от ДГС "Варна" са съставени два акта и един констативен протокол.

Продължават системните проверки и на мобилните контролни екипи към Североизточното предприятие. При обход в землището на с.Вълнари, община Никола Козлево е установена незаконна сеч, съставени са два акта. Задържан е моторен трион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България