COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

ДФЗ дава 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор „Плодове и зеленчуци“

Край на концесията, ако 3 г. няма добив

Ръст на търсенето на бързи заеми Мораториумът върху плащанията не важи за тях

Джеф Безос остава най-богатият човек в света

Спрете рецепти по вайбър, изписвайте и генерици!

Българка в Ню Йорк: Болните чакат 40 часа за хоспитализация, лекарите нямат нормални маски

Дания, Чехия и Гърция разхлабват мерките (обзор) Копенхаген отваря ясли и детски градини от 15 април

Фандъкова: Разкриваме отделение за пациенти с COVID-19 в Първа градска болница

Горски и деца залесяват заедно в Седмицата на гората В Смядово всеки предал 10 кг. хартия ще получи дръвче

Седмицата на гората стартира от 1 април. Служители на 4-те горски стопанства в Шуменско са подготвили занимателни инициативи за децата.

ДГС-Велики Преслав организира Ден на отворените врати на 1 април от 10 часа. Половин час по-късно експерти от стопанството ще запознаят ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство с професията на лесовъда.

По същото време официално ще бъде открита Седмицата на гората в ДГС-Смядово. Деца от ДГ „Маргаритка“ ще учат и ще се забавляват с игри, а служители на стопанството ще демонстрират пред тях как се гаси огън в гората.

В 10 часа на 2 април служители на ДГС-Преслав организират поход с игри и състезания за ученици от ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и СУ „Черноризец Храбър“. Участниците в интерактивните игри ще получат награди от директора на стопанството инж. Янко Йорданов. През целият ден служители на община Велики Преслав, ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство и служители на горското ще почистват участъка до военното поделение край Кочово. В същия ден в ДГС-Смядово стартира традиционната кампания за предаване на хартия за рециклиране. За всеки 10 килограма стара хартия стопанството ще дарява по едно дръвче за залесяване. На следващият ден е предвидено залесяване с деца от детската градина в село Янково.

На 3 април служители на ДГС-Преслав и ученици ще залесят част от горска територия в землището на село Ловец.

Изложба с рисунки на деца от всички учебни заведения във Велики Преслав ще отвори врати на 4 април в 10.00 часа в административната сграда на стопанството. Всички участници ще получат награди и много изненади.

По същото време в Детска градина N1 в Нови пазар горски от местното стопанство ще учат и ще играят с децата, след което ще засадят дръвчета в парка на детското заведение.

На 5 април почистване на горски територии ще има в ДГС-Смядово и ДГС-Преслав, а на 6 април служителите на горското в старата столица ще залесят 10 декара с цер в землището на село Ловец. В акцията ще участват и туристите от ТД „Патлейна“. Залесяването във Велики Преслав ще продължи и на 9 април, като деца и горски са решили да направят парковете в СУ „Черноризец Храбър“ и ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ още по-зелени. Същият ден занятия ще има занятия по Горска педагогика с деца в Нови пазар.

Конкурс за най-добра рисунка свързана със Седмицата на гората обяви ръководството на ДГС-Върбица. Творбите на децата ще бъдат изложени в стопанството, а всеки един от участниците ще получи от директора инж. Хълми Амза подарък и награда. През цялата седмица в горското във Върбица ще има залесяване, за да могат повече деца да засадят своето първо дръвче.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.