На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Горски конфискуваха 125 каруци и 6 коня

Снимка: Архив

Над 1400 акта за нарушения са съставили през изминалата година горските стражари от Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 125 каруци, 6 коня и 52 коли са конфискувани по време на проверките. Сред задържаните вещи, послужили на бракониери, има 32 моторни триона и 29 брадви и друг инструментариум за дърводобив.
Само в Шуменско на нарушители са съставени 161 акта и 102 констативни протокола. Голяма част от тях са срещу неизвестен извършител. В региона са “арестувани” 26 каруци, 14 коли, както и над 33 кубика незаконно добита дървесина.

За да се предотврати незаконната сеч, СИДП въведе засилен контрол на местата с по-висока концентрация на нарушения през зимните месеци. Проблемът е най-сериозен в районите с по-висока безработица, като достъпът на нарушителите е улеснен от голямата разпокъсаност на горите и добре изградената пътна мрежа. Статистиката показва още, че се крадат малки обеми дървесина – от 0,5 до 1 кубик за огрев. Често извършителите успяват да избягат или оказват съпротива.
Важна роля за ефективния контрол имат и гражданите, които подават сигнали на телефон 112. От лятото на 2015 г., когато стартира приемането на информация до края на м.г. са постъпили 864 сигнала, отчитат от СИДП.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.