Горски конфискуваха 6 каруци и коли от секачи

СИДП

Голяма "жътва" на нарушители реализираха горски от Североизточното държавно предприятие за седмица - конфискувани са над 50 кубика дървесина, 4 каруци и две коли от незаконни секачи.
Най-много, над 44 кубика дърва за огрев, са били засечени като незаконно добити на територията на ДЛС-Тервел. На бракониерите са съставени два констативни протокола и десет акта по Закона за горите.
Три каруци, автомобил и 2,4 кубика дърва за огрев са конфискували варненските горски при една от 27-те проверки в държавните горски територии. Каруца, натоварена с дърва е била засечена и от служители на ДЛС-Шерба.
Автомобил, натоварен с над 1 кубик дърва, отсечени без разрешително, е изловен и на територията на ДГС-Нови пазар. Имало е нарушители и в ДГС-Преслав.
Общо над 1100 са извършените проверки в Североизтока, а на нарушителите са съставени 30 акта и 12 констативни протокола по Закона за горите.
Междувременно периодично горските разпродават на търгове превозните средства и инструментите, послужили за нерегламентирана сеч. Най-евтини са ръчните триони и цената им тръгва от 2 лева, каруците са между 28 и 36 лева. На символични цени са и автомобилите.

Коментари

Задължително поле