Горски на проверки как се стопанисва дивеча

Снимка СИДП

Горски започнаха от вторник проверки как се стопанисва дивеча в дивечовъдните участъци на Държавните горски стопанства, които са част от Североизточното държавно предприятие/СИДП/. Инспекциите ще продължат до 21 юли.

В тях ще участват експерти от Изпълнителната агенция по горите, от стопанствата и експертът по лова на СИДП инж.Тервел Стефанов. „През следващите дни трябва да видим дали се изпълняват изискванията и договорите за стопанисване на дивеча и дали се извършват мероприятията, заложени в плановете на фирмите, които се грижат за съответните участъци“, коментира инж.Стефанов.

Юридическите лица, които са спечелили процедурата и стопанисват дивечовъдния участък, трябва да подхранват дивеча, да изграждат хранилки, имат и много други дейности, свързани с грижата за сърни, елени и всякаква дива фауна. На територията на СИДП има 29 участъка, а на проверка подлежат 10 от тях. Три са на територията на шуменски стопанства. Договорите с фирмите, които ги стопанисват са за срок от 15 години и са сключени през 2009-2010 г.

Комплексна проверка, като настоящата, се прави в средата на периода на действие на договорите и в края им.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.