Горски обединиха училища и градини, събраха 60 торби с капачки

За мед.апаратура

Над 60 торби с благотворително събирани капачки отнесоха служителите на Държавно горско стопанство-Смядово в отделението по Неонатология на шуменската болница във вторник. Ръководството им благодари за експресната кампания, чиято цел е закупуване на медицинска апаратура за новородени. Акцията на горските стартира на 27 ноември и за отрицателно време те увлякоха в нея училища, детски градини и фирми.

„Успяхме да съберем толкова много капачки за кратко време благодарение на подкрепата на наши приятели, с които работим целогодишно", казва директорът на ДГС-Смядово инж. Сава Савов. Той е благодарен на учениците, преподавателите и служителите от СУ„Сава Доброплодни“-Шумен, ДГ „Изворче“-Шумен, III ОУ „Д.Благоев“-Шумен, СУ „Йоан Екзарх“-Шумен, СУ„Г.С. Раковски“ в Каолиново, СУ„Св.Св.Кирил и Методий“ в Смядово, местната ДГ „Маргаритка“, Община Смядово, фирми и колеги от варненския офис на Североизточното държавно предприятие.

Инициативата продължава, всички, които имат желание могат да предават събраните от тях капачки в административната сграда на стопанството в Смядово. Ангажимента за предаване и извозване на капачките ще бъде поет изцяло от екипа на горското стопанството преди коледните празници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България