Горски откриха убит елен в спрян за проверка автомобил

Останки от нерегламентирано убит благороден елен са открити в автомобил, спрян за проверка в землището на габровското село Музга, район на Ловнорибарска дружинка - Гъбене, която е част от ЛРД -Габрово. Екип от охранителното звено към Северноцентралното държавно предприятие е проверил джипа около 15.30 часа на 30 декември.

elen1В него са пътували три лица. В автомобила е установено извадено от калъф и сглобено ловно оръжие, прясно отрязана глава от благороден елен и раници, съдържащи месо.

Пътниците в автомобила са Стоян Минчев Иванов, Тодор Кръстев Русев и собственикът на превозното средство Цоньо Иванов Стоянов. Лицата притежават законно издадени ловни билети, членски карти, както и талони, част от разрешително за групов лов на дива свиня във въпросния ден. Ловът на благороден елен обаче се осъществява единствено с получено по надлежния ред индивидуално разрешително, каквото не е издавано на територията на ЛРД – Габрово за периода.

За случая незабавно са уведомени органите на реда към ОД на МВР – Габрово, както и Регионална дирекция по горите – Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България