Горски помогнаха на боксьори да не спрат тренировките

Спортният клуб по бокс „Шумен груп“ не прекъсна тренировките си през зимата, брагодарение на помощта на Североизточното държавно предприятие, което дарило дърва за ентусиастите.

"Искам да благодаря на Управителния съвет и на цялото ръководство на Североизточното държавно предприятие. Ако не бяха те, нямаше да можем да продължим да тренираме", пише в социалните мрежи старши треньорът Ивалин Иванов. В залата на „Калиакра“ 2 в Шумен спортуват ежедневно над 60 деца и възрастни и 10 кубика дървата за огрев, които получили от предприятието, ще бъдат достатъчни за отопление до края на сезона, дори ще послужат и в началото на следващата зима.

В началото на зимата от клуба пробвали да се справят сами - закупили със собствени средства дърва, но те се оказват недостатъчни. В залата тренират и 25 деца, заради които Ивалин Иванов иска да се поддържа по-висока температура.

"Целта ми е децата да бъдат възпитавани в най-добрите традиции на българския спорт. При нас не са разрешени цигари, алкохол и наркотици. Спортът създава истински хора и за нас е важно все по-вече младежи да тренират, вместо да си губят времето и да пропиляват живота си. За да постигнем всичко това обаче, ни трябва малко помощ, защото клубът ни е млад, а регистрацията ни е от миналото лято. От СИДП ни помогнаха, подадоха ни ръка във важен за нас момент", каза Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони