Горски предоставят 3 000 кубика дърва за жителите на Преслав и Върбица

Екипът на ДГС-Преслав ще предостави на желаещи от населените места във Върбица и Велики Преслав 3 000 кубически метра дърва за огрев за предстоящата зима. По-голямата част от заявените количества вече са получени, остава да се доставят още 700 кубика, като част от тях са добити, но предстои транспорта им до населените места.

Според директора на стопанството инж. Янко Йорданов, ако времето се запази без промяна, поръчките към жителите на селата ще бъдат изпълнени до средата на месец ноември.

"Много сме доволни от съвместната си работа с ръководството на ДГС-Преслав. И през тази година заявките към селата се изпълняват регулярно", коментира кметът на община Върбица инж.Мердин Байрям.

На среща с ръководството на горското стопанство и кметовете на населените места от общината бяха разисквани доставките на дърва за огрев в района преди началото на отоплителния сезон. Инж. Янко Йорданов обясни, че с всяка изминала година се увеличават заявените количества от физически лица и въпреки това поръчките се изпълняват в срок.

"Винаги сме се старали да предоставяме с приоритет дърва за населението. От 3 г. съм директор на ДГС-Преслав и за мен осигуряването на топлото за хората от селата е сред първостепенните ми задачи. За всички нас, служителите от стопанството, е непростимо да не доставим навреме дърва за огрев на жителите на малките населени места, в които няма борси за дървен материал", категоричен е Йорданов.

Следващата среща между кметовете на населени места от община Върбица и ръководството на ДГС-Преслав ще бъде на 31 октомври.

На нея ще се докладва как вървят доставките по селата. Периодичната координация и обмяна на информация се прави по идея на зам.-министъра на МЗХГ Атанас Добрев. Подобни срещи се провеждат и в останалите стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България