Горски разгони със стрелба защитници на бракониери

Снимка: Архив

Горски служител се принуди да стреля, за да се защити от тумба мъже и жени, дошли да защитават бракониери посред нощ в гората край шуменското село Дренци.

Екшънът без пострадали, но с уличени в незаконна сеч, се разиграл след 19 часа във вторник, съобщават от полицията в Шумен. Горският служител С.С./51г./, който живеел в селото и отговарял за района, чул шум от резачка за дърва. Обадил се на колеги и четирима служители отишли до стари селскостопански постройки край селото. На място заварили „Опел Астра“ с шуменска регистрация и „Рено“ с търговищка. Щом зърнали горските, група бракониери се втурнали към колите. Опелът успял да избяга, но реното затънало в калта. На мястото останала и около 1 кубик дъбова дървесина, нарязана за огрев.

Докато пазителите на гората информирали шефове за случилото се и търсели съдействие, на мястото пристигнали две БМВ-та, а от тях се изсипали девет мъже и жени. Те започнали да отправят закани, заплахи, търсели сметка на горските защо се бъркат в „работата“ им. Започнали да блъскат по капака на служебния автомобил. За да избегне по-голям конфликт С.С. предупредил хората да напуснат мястото, но след това се принудил да произведе изстрел със законно притежавания си служебен пистолет във въздуха. Нападателите се разбягали, но преди това успели да измъкнат реното от калището.

Полицията е успяла да открие организатора на групата – това е Наско Насков/37г./ от Шумен. Реното било него. Установени и разпитани са всички лица, участвали в сечта и съпротивата. Насков е проявен с кражби от 1997 г. и е осъждан 11 пъти, включително и за възпрепятстване на служител на Държавното лесничейство. Работата по случая продължава.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. 11 пъти осъждан! В Калифорния трета присъда е ДОЖИВОТЕН затвор. Ще ги стигнем ли Калифорнийците?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.