Горски спасиха затиснат в преобърнат джип шофьор

Служители на Горското стопанство в Омуртаг са помогнали за спасяването на човек, затиснат от автомобил в Антоновско.

"Екипът първи се е отзовал на апела, оправен от жител на село Малка Черковна, забелязал бедстващия мъж в мразовития ден", съобщава началникът на Държавното горско стопанство /ДГС/ в Омуртаг Красимир Николов пред БТА.

Инцидентът става вчера преди обед. Пострадалият е шофьор на автомобил, доставящ от години хляб и стоки от първа необходимост на няколко отдалечени от общинския център Антоново села. На разклона за селото, в което живеят дузина човека, УАЗ-ката се преобръща и водачът остава заклещен в нея. Уведомени са полицията, пожарната, Спешна помощ и кметският наместник.

Първи пристига директорът на ДГС в Омуртаг, заедно с петима служители и два високопроходими автомобила. Със закъснение, заради трудно проходимите пътища, в акция се включва полицейски инспектор от участъка в Антоново.

"Полицаят влезе в ролята на психолог - успокояваше притеснения, уплашен и изпитващ болка човек, докато останалите се опитвахме да изправим автомобила", разказва Николов. Пострадалият е изваден, а колата - изтеглена и с помощта на Пътна помощ от Антоново.

"Хубавото беше, че бяхме в района в точния момент" - допълни Николов. Горските са извършвали обход в района за паднали на пътното платно дървета и клони, след обилния снеговалеж. Разчистват ги в помощ на снегопочистващата техника, и за да не затрудняват движението.

В района на Антоново и общината снежната покривка е вече над 40 см. Достъпът до населените места е затруднен, в голяма част от тях постоянно живеещите хора се броят на пръсти. Затова през зимата животът тук става по-тежък, въпреки природната красота.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България