Психолози и социални работници влязоха в къщата на ужасите в Свищов Общинската администрация предприе мерки за социализирането на трите жени

Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Горски съставиха 46 акта в тежката зима

Въпреки тежките зимни условия, горските стражари от Североизточно държавно предприятие (СИДП) продължават проверките. За седмица са съставени 46 акта и 20 констативни протокола по Закона за горите. Задържани са над 9 кубика незаконно добити дърва за огрев, автомобил и две каруци.

Къде са излавяни най-много бракониери – на територията на ДЛС „Шерба” са засечени нарушители с незаконни дърва, конфискувани са каруца и лека кола. Служителите на стопанството са съставили 12 акта и 4 констативни протокола, а охраната на местата с по-висока концентрация на нарушения е засилена. Други 14 акта и 7 констативни протокола отчитат за изминалата седмица от ДЛС „Тервел”, нарушители са хванати и в ДГС „Провадия”, „Суворово” и „Генерал Тошево”.

От СИДП напомнят, че ловът на птици остава забранен в 35 общини на страната, сред които са и Варна, Аксаково, Белослав и Девня.

В останалите общини в обхвата на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен, ловът е разрешен. Ограничителните мерки бяха въведени с министерска заповед и целят да се ограничи разпространението на птичи грип.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.