Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 23.09.2019

На 23 септември 2019 да почерпят

Отиде си проф. Юлиан Вучков

Патрулка катастрофира с цивилен автомобил докато преследва беглец

Милен Михов, ВМРО: Мая Манолова граждански кандидат за кмет е като сняг през юни

Евклаз – за бяла и черна магия По-скъп от диаманта

Хиляди швейцарци протестираха срещу изграждането на 5G мрежа в страната

Моторист загина на Е-79 край Дупница

Арабските партии в Израел подкрепят Бени Ганц за премиер

Министър Петкова: 9 млрд. лв. ще са приходите на България от „Балкански поток“ през следващите 20 г.

Петьо Блъсков: Народът решава дали София да я управлява човек като Манолова – ту от БСП, ту не е от БСП Не знам какво е направила като омбудсман, освен, че беше на всички протести, изтъкна главният редактор на в. "Труд" в интервю за Канал 3

Приятел на убития Андрей Монов: Полфрийман не се е променил, никога не каза, че съжалява

Емил Костадинов, БСП: Въпросът вече e: или Нинова, или партията

Проф. Михаил Константинов: Българските избори не могат да бъдат хакнати

Полицаи изведоха барикадиралия се мъж в „Овча купел“

Горски съставиха 46 акта в тежката зима

Въпреки тежките зимни условия, горските стражари от Североизточно държавно предприятие (СИДП) продължават проверките. За седмица са съставени 46 акта и 20 констативни протокола по Закона за горите. Задържани са над 9 кубика незаконно добити дърва за огрев, автомобил и две каруци.

Къде са излавяни най-много бракониери – на територията на ДЛС „Шерба” са засечени нарушители с незаконни дърва, конфискувани са каруца и лека кола. Служителите на стопанството са съставили 12 акта и 4 констативни протокола, а охраната на местата с по-висока концентрация на нарушения е засилена. Други 14 акта и 7 констативни протокола отчитат за изминалата седмица от ДЛС „Тервел”, нарушители са хванати и в ДГС „Провадия”, „Суворово” и „Генерал Тошево”.

От СИДП напомнят, че ловът на птици остава забранен в 35 общини на страната, сред които са и Варна, Аксаково, Белослав и Девня.

В останалите общини в обхвата на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен, ловът е разрешен. Ограничителните мерки бяха въведени с министерска заповед и целят да се ограничи разпространението на птичи грип.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.