Горяха къщите на двама братя в Свищов (снимка)

Пожар бушува в къщите на двама братя в Свищов. Огнената стихия лумнала в полунощ в сряда и за минути пламъците обхванали и двете 4-етажни сгради, които са долепени една до друга и са с общ покрив. В злополучната вечер градът бил озарен от огнено кълбо.

По сигнал подаден от шокираните обитатели на тел.112, на място незабавно пристигнали две пожарни. За да потушат пламъците, които се извивали от втория етаж на жилищата и бързо се разраствали, огнеборците били принудени да се качат на покривите на съседните сгради и от там да гасят. Използвани били над 50 кубика вода за локализирането на пожара.

При огненият ад обаче са изпепелени 230 кв.м покривна конструкция, мебели и техника. Над 300 кв.м стени пък са силно опушени.

В четвъртък в горелите сгради бе извършен оглед. Установено е, че огънят е тръгнал от втория етаж на едната къща. Той бил превърнат от стопанина и в дърводелска работилница. В злощастната вечер обаче той не изгасил печка на твърдо гориво и вероятно изхвръкнала искра е подпалила складирания в помещението дървен материал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България