Божков на „Герена“ за среща с феновете

Арестуваха българин за продажба на бебета в Гърция

Премиерът Борисов се срещна с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева

Японски милиардер си търси жена за полет до Луната Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Осигуряват по-добър достъп до домовете на инвалиди

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолян, остава стабилно

31-годижен мъж почина след инцидент в заведение във Видин

Тесла общувал с гълъб телепатично Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради срив в бранша Ръководството на БХРА излиза с петиция за законодателни промени

Пожар затвори пътя Симитли – Кресна

Емил Димитров: ВиК дружествата са в тежко положение и нямат собствено съфинансиране, новият холдинг ще помогне на всички

Арестуваха мъж от Кюстендил, заподозрян за убийство на съпругата си При първоначалния оглед са установени следи от насилие

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин имаше склонност към самоагресия

Ивелина Василева: Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата

Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

Горяха 400 дка гори и незалесени площи в Шуменско

Човешка небрежност стана причина да изгорят 89 дка иглолистни гори в Шуменско и още 300 дка незалесени терени. Огненият ад се разразил в неделя и десетки огнеборци и горски служители се наложило да гасят, за да спрат стихията.

Към 13:25 часа било прието съобщение за пожар в иглолистна гора в село Благово. Насочени били четири екипа огнеборци, подкрепили ги и 10 служители на ДГС-Шумен. По данни на горските, неизвестен подпалил сухи треви край селото и оттам пламъците се прехвърлили в гората. Пожарогасенето било на площ от около 200 000 кв. м. Щетата е огромна – унищожени са 65 декара иглолистна и 300 декара лесонепригодна гора.

В 13:51 часа е приет сигнал и за върхов пожар в иглолистна гора в землището на село Живково. Свидетели видяли, че огънят е тръгнал от запалени сухи треви в частен имот в края на селото. 12 служители на ДГС-Шумен оказали помощ на 25 пожарникари. Ползвани били тупалки и ранцеви пожарогасители. Унищожени са 24 декара иглолистна гора.

Спасена от опожаряване е 226 декара смесена гора.

Пак в неделя в шуменското село Новосел стопанин сам си запалил имота на ул.“Бузлуджа“. Той решил да изгори боклуци и вятърът прехвърлил огъня към постройка. Унищожени са 2 тона зърно, две фуражомелки и около 50 кв.м. покривна конструкция. Къщата на небрежния домакин е спасена от опожаряване.

Заради бума от пожари в Шуменско – на ден по десетина, от полицията излязоха със специални указания към гражданството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.