На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Горя старото сметище на Велико Търново

Снимка: Архив

Пожар е бушувал на старото сметище на Велико Търново край близкото село Шереметя. Сигнал за стихията е получен около 16,30 часа в неделя на тел. 112. Извършена е проверка, при която е установено, че южният стръмен склон на сметището се е самозапалил.

На място незабавно били изпратени четири екипа на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Велико Търново и екип на Националния военен университет “Васил Левски”, които да потушат пожара.

“Извършените измервания показват, че няма замърсяване на въздуха, стойностите са нулеви. Опасност от обгазяване на района на този етап няма, тъй като се извършват действия и по предотвратяване на разпространението на огъня”, съобщиха от РИОСВ в старата столица.

От влизане в експлоатация на новото Регионално депо, старото сметище не се експлоатира. Издадена е заповед от екоинспекцията за преустановяване на дейността му, която се спазва.

“Пожарът е възникнал в резултат от самозапалване на метана, който се отделя от гнилостните процеси.С мобилни уреди, служители на сектор “Специализирани оперативни дейности” ще следят нивата на основните замърсители на въздуха от горенето. Ще бъдат предприети административно-наказателни мерки срещу лицата, отговорни за допуснатото нарушение”, допълват от РИОСВ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.