Гостенин, обрал домакинята си, отива на съд

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишен мъж, теглил неправомерно пари от чужда дебитна карта.

Иво Х. е осъждан, злоупотребявал с алкохол и се движел с криминално проявени лица. От лятото на 2015 г. останал без работа и нямал доходи. На 23-ти юни т.г. отишъл с приятелката си в нейна добра позната на гости. Докато били в апартамента, забелязал калъф за документи оставен в дневната. Отворил калъфа и видял, че в него има дебитна карта и листче с ПИН-код. Взел дебитната карта и кода без никой да го забележи, след което казал, че има среща с приятел и трябва да излезе за малко.

Веднага отишъл до банкомат, проверил колко пари има в картата и изтеглил максималната възможна сума от 400 лв. След това взел парите и картата и отишъл на друг банкомат, където на два пъти пробвал да изтегли по 400 лева, но не успял поради изчерпан дневен лимит. След това се върнал в жилището и оставил картата заедно с листчето на мястото, откъдето я взел, отново без никой да го забележи. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони