Гости от Китай посрещнаха в Монтана

Шестчленна делегация от китайската провинция Нингся, водена от вицегубернатора Ма Ли,  посети община Монтана. Кметът Златко Живков представи пред гостите историческите, природни и културни забележителности на областния град и региона и ги запозна с възможностите за туризъм  и перспективите за развитието на промишлеността и  земеделието в района.

Според направените изявления визитата е с опознавателен характер и цели създаване на контакти между китайската провинция и северозападната българска община. Интересът на китайските представители са в областта на селското стопанство и туризма. Те споделиха също, че добре познават винопроизводството и хранително-вкусовата промишленост у нас.

Провинция Нангся е автономна земеделска област  в Северен Китай с население от 6 милиона души. През територията й преминава Великата китайска стена. В провинцията се отглежда и растението годжи бери, наречено „фонтан на младостта”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.