Готвач смаза главата на баща си с камъни (обзор)

Тъй като убийството е извършено от син на баща, законът е определил по тежко наказание - до 20 г. или доживотен затвор, каза говорителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева. До нея е зам.- директорът на ОД на МВР комисар Веселин Василев.

На риболов до сливенското село Крушаре

При задържането синът дал положителна проба за метамфетамин

Изясняват се причините за скандала

Млад готвач размаза с камъни главата на баща си по време на риболов край Сливен. Жестокото престъпление било извършено по обед на 5 октомври. 25-годишният мъж от Сливен е задържан, а при ареста му пробата за употреба на наркотици дала положителен резултат за метаамфетамин.

Юлиян И. и 58-годишният му баща са от Сливен. Отишли да хвърлят въдици в изкуствените езера между сливенските села Чокоба и Крушаре заедно с компания. Към 13 часа приятелите подали сигнал в полицията. При огледа се установило, че безжизненото тяло на бащата е захвърлено във водоема. Извършителят успял да прегази реката и опитал да се укрие. За по-малко от два часа той бил открит и задържан, каза зам. директорът на ОДМВР комисар Веселин Василев.

Какво се е случило до изкуственото езеро, тепърва се изяснява. Твърди се, че между бащата и синът избухнала свада. В компанията била и по-малката дъщеря на жертвата. Тя и приятелите обаче се намирали встрани от мястото, където се разиграла жестоката сцена.

Цялото семейство живеели заедно в Сливен. Синът никога не е имал криминални прояви. До неотдавна работел като готвач в заведение в града. Отскоро бил безработен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право