Готвят облекчения за таксиметровите превозвачи във Варна  

Таксиметровите превозвачи във Варна, които бяха сериозно засегнати от извънредното положение заради пандемията от COVID-19, ще получат облекчения от общината.

Председателят на Общинският съвет Тодор Балабанов внесе предложение жълтите коли да бъдат освободени от плащане на такси към местната хазна за периода от 1 юни до края на 2021 г. "За този бранш към момента не са предприети мерки за справяне с кризата. Общинският съвет няма правомощия да удължава срока на издадените разрешения за таксиметрови услуги, каквото беше искането на превозвачите, но можем да ги освободим от плащането на такси", обясни Балабанов.

Проектът му предвижда опрощаване на годишните такси за издаване на разрешение за превоз от 30 лв. и за издаване на холограмни стикери от 15 лв. По предварителни изчисления загубите за хазната ще са около 115 000 лв. "Тази сума няма да окаже значително неблагоприятно въздействие върху бюджета на Община Варна. Същевременно с колегите от ГЕРБ сме на мнение, че с предложените мерки ще подпомогнем бранша в този труден момент", добави председателят на местния парламент. Предстои предложението му да бъде гласувано от комисията по финанси и от Общинския съвет.

Коментари

Задължително поле