Грабители на баба искат свобода, но не получиха

Снимка: Архив

Двама рецидивисти, които нахлуха в дома на 91-годишна баба в шуменското село Имренчево, поискаха свобода от съда, но не я получиха. Състав на Варненския апелативен съд окончателно ги оставя в ареста. Магистратите се поизнесоха в две съдебни заседания във вторник за Евгени Иванчев и Кънчо Кънчев, привлечени към наказателна отговорност за грабеж на 190 лв. от възрастната жена.

Преди 10 дни Окръжния съд в Шумен е определил най-тежката мярка задържане под стража за това, че на 17 срещу 18 юли двамата отнели 190 лв. от баба Калина.

Според разследващите, Евгени имал информация, че 91-годишната жена има 1000 лева. Той предложил на приятели си Кънчо да направят "удар". Прескочили оградата, Евгени счупил стъклото на преддверието на къщата и отключил вратата. Влезли в стаята, а жената се събудила от шума. Евгени искал пари, но баба Калина обяснила, че има само 40 лева, защото си купила дърва. Тършували из стаите, Кънчо светел с мобилния си телефон. Малката сума открили в портфейла на бабата. После разпорили дюшек и декоративна възглавничка, в която открили три по 50 лв.

Както "Труд" писа, домакинята разпознала Кънчо по гласа и на сутринта след обира разказала всичко на кмета на селото, а той повикал полиция.

Както за първата съдебна инстанция, така и за Варненския апелативен съд преценката на събраните в хода на следствените действия материали и доказателства обосновават предположението, че Евгени и Кънчо са извършителите. Грабежът, извършен при условията на опасен рецидив е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда затвор от от 5 до 15 г.

Евгени е осъждан за други престъпления, последно е освободен от затвора през февруари 2015 г. Богата е съдебната биография и на Кънчо. Очевидно е, че предходните осъждания и затвора не са оказали възпитателно въздействие. Има опасност всеки един от двамата да извърши престъпление или да се укрие, категоричен е съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право