Градежът на национална педиатрия започва от лятото Стойността на проекта е 100 млн. лв.

Целта е националната педиатрия да обслужва изцяло нуждите на малките пациенти.

Здравният министър внесе документи за обществена поръчка за изпълнител

В края на това лято трябва да бъде избран изпълнител за изграждане на национална детска болница. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изпрати днес, 3 юни, в Агенцията по обществени поръчки документацията, необходима за предварителен контрол на обществената поръчка за изграждане на педиатрия.

Превантивен контрол е необходим поради значимостта и мащаба на проекта, чиято прогнозна стойност е до 100 млн. лв. с ДДС, уточниха от здравното ведомство. Процедурата по изграждането на национална детска болница трябва да се задвижи в края на лятото, ако няма обжалвания.

Очакванията на Министерството на здравеопазването са Агенцията по обществени поръчки да се произнесе в рамките на настоящия месец. Веднага след това ще бъде обявена и самата процедура за избор на изпълнител на инженеринга.

Документацията за изграждането на педиатричната болница е изготвена от назначена със заповед на министър Ананиев работна група, чиято задача беше да подготви стартирането на обществена поръчка с предмет “Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница”. В работната група са участвали специалисти от всички области на медицината.

В момента има многопрофилна педиатрична болница, но капацитетът є не е в обема, който педиатрите биха искали да има. Идеята е, когато пациентите стъпят в лечебното заведение, да не се налага да ходят на други места за допълнителни консултации и да не се прехвърлят с линейки към други клиники и заведения.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.