Градовете с нови площади за 145 млн. лева

Трансферите за общините са общо 151,7 млн.

2,1 млн. лева дава кабинетът за ремонт на храм и епархийска библиотека

Рекордните 151,7 млн. лева бяха одобрени днес от правителството за допълнителни трансфери по бюджетите на редица общини и министерствата на образованието, на здравеопазването и на спорта.

Кметовете ще разполагат със 145,7 млн. лева за нови площади и подобряване на централната градска част, за ремонт на общински пътища и на улична мрежа. Приoритетно ще се доизграждат водопроводни мрежи, комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, спортна зала и спортни площадки.

Одобрени са разходи в размер на 2,1 млн. лева за основен ремонт на Епархийската библиотека на Великотърновската света митрополия и на храм “Св. Петка” в Русе. За министерствата на образованието, на младежта и спорта и на здравеопазването се отпускат допълнителни средства в размер на 3,8 млн. лева.

Допълнителните разходи и трансфери се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 година, се казва в правителственото решение.

Вчера кабинетът одобри промени и в актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2019-2021 г.

В актуализацията е отразено и увеличаването на разходните тавани на Министерството на труда и социалната политика за периода 2019-2021 г. - съответно със 71,5 млн. лв. за 2019 г., 77,2 млн. лв. за 2020 г. и с 82,6 млн. лв. за 2021 г., с предвидените по централния бюджет средства за асистентска подкрепа на хората с увреждания.

Коментари

Задължително поле