Започва приемането на стихове за конкурса „Христо Фотев“

Министър Маринов: Нямаме официална информация за инцидента във Великобритания

Турция може да закупи нови комплекси С-400 от Русия

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Градоначалникът на Елена с награда „Кмет на годината за 2017 Г.“

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев е удостоен с наградата „Кмет на годината за 2017 г.“ на предаването „БГ маршрути“ на телевизия „България Он Ер“. Наградата е в раздела „Околна среда“ , подраздел „Малки райони“.

За първи път номинирането на градоначалниците за наградите е според зрителския вот и оценката от анкетирането на жители на съответната община. Екип на предаването „БГ маршрути“ връчи наградата на еленския кмет, който сподели, че я приема като знак за добре свършена работа от общинската администрация в тази област.

Той подчерта, че чистата околна среда е един от факторите за развитие на района с приоритети туризъм и производство на екологични продукти. През последните пет години са реализирани няколко проекта за подобряване на околната среда. Залесени са близо 1000 дка неземеделски земи с цел увеличаване на горските площи, намаляване на риска от ерозия и подобряване на водния баланс. За превенция на горските пожари е изградена високотехнологична система за пожароизвестяване. Полезни инициативи вече са реалност чрез пет малки проекта от кампанията „За чиста околна среда“. От най-новия проект на общината за енергоефективна реконструкция на сградите на СУ „Иван Момчилов“ се очаква като резултат намаляване на вредните емисии от смяната на използването за отопление гориво.

Гражданите са особено чувствителни, когато става дума за опазване на региона от замърсяване. По тяхно настояване бяха спрени инвестиционни намерения за две производства, като потенциални замърсители. Опазването на околната среда, подобряване качеството на градската и жизнена среда, управлението на отпадъците са приоритети в работата на общинската администрация и през настоящата година. Общината ще търси съдействието на държавата за изграждане на главен канализационен колектор и пречиствателна станция за отпадни води, съобщи кметът Млъзев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.