Как излитат самолетите според блондинките?

Ветеринар: Подкрепяме мерките, които се извършват срещу чумата по животните

Анджелина Джоли посети сирийско семейство с тежка съдба

Кубинците вече могат да ползват мобилен интернет на телефоните си

Близо 60 преселници без документи заловиха край Лесбос

Ген. Кирил Войнов: 858 язовира в страната са за ремонт

Християните почитат Св. Марина

Шефът на американското разузнаване потвърди: Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г.

Пожар изпепели къщата на бивш кмет на село Лютидол

Путин е готов да разшири действието на Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия 

8 души, от които шест деца, загинаха след задушаване в камион в Либия

Британските депутати одобриха проектозакона за митническите правила след Брекзит

Вулканична лава рани 23 души на туристическо корабче на Хаваите

В САЩ задържаха рускиня по подозрение в шпионаж

САЩ и Русия „трябва да се разбират“, заяви Доналд Тръмп

Градската художествена галерия в Пловдив представя съвременно изкуство от Израел

На 4 май (четвъртък) от 18.00 часа в Залите за временни експозиции на Градска художествена галерия на Главната улица „Княз Александър Първи“ 15 в Пловдив ще се открие изложбата на известната съвременна художничка от Израел Дорит Фелдман. Артистката представя поредица от 15 творби, част от които са свързани с конкретни места в България и са създадени специално за тази изложба със заглавие „Където текстът се превръща в образ (Геофилософия)“. Колекцията е обогатена и от видеоинсталация, наречена „Думите на земята“, а самата изложба се посвещава на деня на независимостта на Израел.
Понятието „геофилософия“, което съчетава в себе си територията като географско място и нейното осмисляне, е въведено през 90-те години на 20-и век от френските философи Жил Дельоз и Феликс Гатари. Според куратора Шърли Мешулам изложбата представя „рефлективно-концептуални основи“, съчетание на образи, текстове, исторически документи, древни карти и идеи, заимствани от дисциплини като теология, философия, археология, поезия, а също така и съвременни идеи, взети от модерни научни изследвания.

Като концептуален артист Дорит Фелдман подчертава: „В тази поредица от фотографии представям обърнатото огледално изображение като процес. Вдъхновена от философски текстове, чрез творчески диалог със съвременни поети и писатели, създавам фотографски творби, в които „повърхността“ и уловените образи са в хармония с морфологията на израелския пейзаж и други древни места. Фотографските композиции създават визуален разказ, едновременно конкретен и метафоричен.

Много от изобразените географски обекти представят подредени геометрични пространства, които наподобяват текст, написан на земята. Така например, творбата „Геофилософия – където текстът се превръща в образ“ акцентира върху непрекъснатите линии около хребетите, наподобяващи редове от знаци, породени от земята – като доказателство за територията във времето“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.