Градският плаж в Пещера даден на концесия за 35 години срещу 186 000 лв.

Градският плаж в Пещера бе даден на концесия за срок от 35 години срещу 186 000 лева без ДДС с решение на Общински съвет. След проведената процедура на първо място с комплекса оценка 1,08 точки бе класирана фирма „Арги Лукс” ЕООД, която бе и единствената, участвала в конкурса за концесионер на обекта, който е публична общинска собственост.

Градският плаж в Пещера даден на концесия за 35 години срещу 186 000 лв.

Избраният концесионер трябва да инвестира в градския плаж в Пещера 250 000 лв. през първите 3 години след подписване на договора с общината, да разкрие 9 работни места и да извършва различни стопански дейности и други услуги - плувен басейн за възрастни, детски плувен басейн, плаж, детски център, заведение за обществено хранене, развлекателни услуги и други дейности, разрешени от закона.

Годишното концесионно възнаграждение, което „Арги Лукс” ЕООД трябва да превежда по сметките на Община Пещера, е в размер на 6000 лв. без ДДС. Концесионерът ще има 5 години гратисен период от влизането в сила на договора, през който няма да заплаща годишно концесионно възнаграждение, тъй като през този период се задължава да направи 100% от предвидените инвестиции. До обявяването на конкурса за нов стопанин на градския плаж в Пещера се стигна, след като предишният концесионер се отказа от обекта, който остана затворен през последните години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони