Градският стадион в Раковски – арена на тридневен бирфест

Монахините от местния католически храм също уважиха купона

Градският стадион в Раковски се превърна в арена на тридневен бирфест, а на един от тренировъчните терени на спортния комплекс „Г.С.Раковски” бяха разположени стотици маси, които събраха хиляди местни жители и гости от други населени места. Сред тях бяха дори монахините от местния католически храм. Традиционното събитие се организира от Община Раковски под патронажа на кмета Павел Гуджеров, който откри официално 10-ото издание на „Раковски Бирфест” и пожела на всички много настроение и забавление. Кметът зарадва съгражданите си с новината за предстоящото асфалтиране на още две нови улици, с които се поставя началото на мащабния проект за ремонт и рехабилитация на цялата пътна инфраструктура с първото в цяла България общинско предприятие „Благоустрояване и превенция”. „Като организатори сме се постарали тази година да направим бирфестът още по-добър – с повече изпълнители, с ново оформление на сцената и местата за публиката. Пожелавам ви да им се насладите и да прекарате приятно във всяка от трите вечери до края на седмицата. Продължаваме напред. Градът става все по- хубав. Визията на бирфеста е нова и хубава.Този  тридневен празник е подарък за всички вас. Бирфестът е изразител на една основна ценност – забавлението, подсилено с кехлибарения елексир", заяви кметът Павел Гуджеров.

Организаторите са се постарали да осигурят максимално разнообразие на бирфеста - има елегантни тематични шатри на известна марка пиво, за леещата се нонстоп бира е осигурено и подходящо мезе, а за най-малките пък има куп детски атракции, батути, надуваеми замъци и пързалки, захарен памук и много балони.

В петъчната първа вечер на сцената на Бирфеста се зави хорото с оркестър “Орфей” на Георги Янев, а старите самодейци от ансамбъл “Слав Бойкин” по традиция  изнесоха  едночасов  концерт.

Събота бе определена за поп-фолк фиеста с песните на фолк фурията Кали и Борис Дали, а в неделната вечер на 13 август градският стадион в Раковски се превръща в рок зона с доайените от P.I.F и местната банда MIXED UP

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България