Ученици и студенти в дискусия “Ние и Европейският съюз”

Кейт Мидълтън е приета в болница с контракции В същото лечебно заведение тя роди и първите си две деца Джордж и Шарлът

Фалшив се оказа сигналът за бомба пред президентството

В Нормандия е задържан мъж, заподозрян, че е заплашвал полицията

Със 7 млн. лева обновяват улици в община Симитли

Андреа Налес е първата жена, председател на социалдемократите в Германия

Кирил Ананиев: Здравословното хранене при децата е пряко свързано с намаляването на хроничните заболявания при тях

Кметове и жители от Симтлийско запретнаха ръкави, сами си правят навес на храм

Борисов: Президентската институция никога не ме е интересувала След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави, казва премиерът в интервю за dir.bg

Глобиха школска лафка за храни с палмово масло

Ким Чен-ун пуска инспектори от САЩ на ядрения си полигон

Външните министри на страните от Г-7 се противопоставиха на дестабилизиращото поведение на Русия 

Община Добрич ще иска компенсации за домакинствата, останали 3 дни без вода

Очакваните ползи от приемането на еврото в България Ще се повиши доверието в българската икономика, а в резултат от това ще се понижат разходите за външно финансиране

Див като мустанг 10 предавки и блокаж на предните колела

Градски турнири по шах, табла и карти между пенсионерските клубове ще правят в Пловдив

Снимка: Николай Спасов

С много песни и танци пенсионерите от два клуба в Пловдив отбелязаха днес Международния ден на възрастните хора. За веселото настроение в район „Източен” се бяха погрижили членовете на вокалната формация, които изпяха стари градски шлагери, любими на хората от старото поколение.

В Централен клуб на пенсионера децата от подготвителната група на основно училище „Д-р Петър Берон“ пък зарадваха присъстващите с празнична програма от стихотворения, детски песни и народни танци. От името на Община Пловдив и лично от името на кмета Иван Тотев заместник-кметът Георги Титюков поздрави възрастните хора за техния празник, като им пожела много здраве. Титюков заедно с Петър Зехтински, шеф на дирекция „Спорт и младежки дейности“, и Веселина Ботева, шеф на дирекция „Социална политика“,  подариха на хората от третата възраст комбинирани дъска за шах и табла, както и карти за игра. „Тренирайте, защото имаме идея да направим градски турнир между пенсионерските клубове в Пловдив“, обеща заместник-кметът Георги Титюков.

Клубът на пенсионера в „Централен” наброява 250 членове, а този в Източен, макар и с по-малко на брой възрастни също се радва на особено внимание на хора, живеещи в квартал „Каменица”. По традиция празникът завърши в право българско хоро, поведено този път от Георги Титюков. Международния ден на възрастните хора е обявен от ООН през 1991 година, като от тогава се отбелязва всяка година на 1 октомври.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.