Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

“Градски шум” изпълва Ларгото тази неделя

Репетициите за "Градски шум" вече привлякоха вниманието на минувачите през седмицата. В спектакъла на открито ще видим балетистите от "Арабеск" Виктория Петрова, Петя Колева, Стела Томова, Васил Дипчиков, Стефан Вучов, а също и ученичките от балетното училище Александра Костова, Борислава Чаушева, Елена Китова, Жаклин Иванова и Мила Новакова.

В неделя от 18,30 ч. забързаните минувачи в подлеза при метростанция “Сердика” ще останат изненадани от странно оживление. Не става дума за флашмоб, а за танцовия проект на открито “Градски шум” на фондация „Файнакт“.

“Входът” за най-новия спектакъл на хореографите Асен Наков и Филип Миланов е безплатен. На практика всеки, който пожелае, може да гледа представлението, в което участват виртуозни танцьори от балет “Арабеск” и съвсем млади таланти – ученици от Националното училище за танцово изкуство.

Обичайни гледки от живота на един град са пресъздадени чрез изкуството на танца: тийнейджърки не могат да откъснат поглед от телефоните си, двойки се срещат и разделят, хора се разминават, без да се забележат. Сцената е в античния комплекс на Ларгото, току под извисяващата се кула на бившия Партиен дом. “Идеята е да предложим една различна представа за съвременния град, изразена чрез танц, вдъхновен от типичната градска атмосфера”, обясняват авторите Асен Наков и Филип Миланов. Музиката на Станислав Генадиев (Genda) напълно отговаря на замисъла. Филип уточнява, че “изпълнителите създават различни ситуации, разпадат ги и преминават в други, подобно на минувач, който, вървейки, става неволен свидетел или участник в случващото се около него.”

Проектът се финансира от Министерството на културата.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете