За Мушек и мушеците 195 години от рождението на Найден Геров, съставил първия ни речник

Испания спаси 408 мигранти в Средиземно море

„Баварци“ превзеха София 120 машини на BMW и MINI бяха показани в Интер Експо Център

Подарък 13 от Дядо Коледа

Поклонението пред Светлин Русев ще бъде в сряда в Националната галерия – Квадрат 500

4-километрова опашка от ТИР-ове на “Капитан Андреево”

Предприятие за преработка на риба строят в Белица Предвиждат количества до 300 тона годишно

Установено е огнище на инфлуенца в село Стефаново

Почина синът на годеника на певицата Емилия

Катар забрани вноса на стоки от Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет

89-годишен рецитатор учи на родолюбие в YouTube Ученици и българи в чужбина гледат видеата на Петър Стаменов

Гръцки опозиционен лидер за спора за името на Македония: Двайсет години живеем с този нерешен въпрос, ще можем още 2-3 години

Продадоха на търг бутилка френско вино от 1774 г.

Руски военни са загинали при нападение на бунтовници в Сирия

Тоневи – едно обикновено семейство с пушки на рамо Сливенци пазят традициите в клуб „Традиция”

“Градски шум” изпълва Ларгото тази неделя

Репетициите за "Градски шум" вече привлякоха вниманието на минувачите през седмицата. В спектакъла на открито ще видим балетистите от "Арабеск" Виктория Петрова, Петя Колева, Стела Томова, Васил Дипчиков, Стефан Вучов, а също и ученичките от балетното училище Александра Костова, Борислава Чаушева, Елена Китова, Жаклин Иванова и Мила Новакова.

В неделя от 18,30 ч. забързаните минувачи в подлеза при метростанция “Сердика” ще останат изненадани от странно оживление. Не става дума за флашмоб, а за танцовия проект на открито “Градски шум” на фондация „Файнакт“.

“Входът” за най-новия спектакъл на хореографите Асен Наков и Филип Миланов е безплатен. На практика всеки, който пожелае, може да гледа представлението, в което участват виртуозни танцьори от балет “Арабеск” и съвсем млади таланти – ученици от Националното училище за танцово изкуство.

Обичайни гледки от живота на един град са пресъздадени чрез изкуството на танца: тийнейджърки не могат да откъснат поглед от телефоните си, двойки се срещат и разделят, хора се разминават, без да се забележат. Сцената е в античния комплекс на Ларгото, току под извисяващата се кула на бившия Партиен дом. “Идеята е да предложим една различна представа за съвременния град, изразена чрез танц, вдъхновен от типичната градска атмосфера”, обясняват авторите Асен Наков и Филип Миланов. Музиката на Станислав Генадиев (Genda) напълно отговаря на замисъла. Филип уточнява, че “изпълнителите създават различни ситуации, разпадат ги и преминават в други, подобно на минувач, който, вървейки, става неволен свидетел или участник в случващото се около него.”

Проектът се финансира от Министерството на културата.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.