"Градски шум" изпълва Ларгото тази неделя

В неделя от 18,30 ч. забързаните минувачи в подлеза при метростанция "Сердика" ще останат изненадани от странно оживление. Не става дума за флашмоб, а за танцовия проект на открито "Градски шум" на фондация „Файнакт“.

"Входът" за най-новия спектакъл на хореографите Асен Наков и Филип Миланов е безплатен. На практика всеки, който пожелае, може да гледа представлението, в което участват виртуозни танцьори от балет "Арабеск" и съвсем млади таланти - ученици от Националното училище за танцово изкуство.

Обичайни гледки от живота на един град са пресъздадени чрез изкуството на танца: тийнейджърки не могат да откъснат поглед от телефоните си, двойки се срещат и разделят, хора се разминават, без да се забележат. Сцената е в античния комплекс на Ларгото, току под извисяващата се кула на бившия Партиен дом. "Идеята е да предложим една различна представа за съвременния град, изразена чрез танц, вдъхновен от типичната градска атмосфера", обясняват авторите Асен Наков и Филип Миланов. Музиката на Станислав Генадиев (Genda) напълно отговаря на замисъла. Филип уточнява, че "изпълнителите създават различни ситуации, разпадат ги и преминават в други, подобно на минувач, който, вървейки, става неволен свидетел или участник в случващото се около него."

Проектът се финансира от Министерството на културата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства