Градското компостиране като култура представят в арт квартал "Капана" в Пловдив

С презентация, посветена на възможностите за компостиране в градска среда, в Деня на Земята - 22 април, стартира първата от поредица инициативи от проекта "Градско компостиране" в квартала на творческите индустрии "Капана" в Пловдив. Тази събота от 15 часа в кафе-галерия Cu29 в "Капана" всички желаещи ще имат възможност да се запознаят с различни методи на компостиране, приложими в градски условия и превръщането на органичния отпадък в плодородна почва за растенията.

Градското компостиране като култура представят в арт квартал "Капана" в Пловдив

Темите в презентацията включват използването на хранителните отпадъци от ежедневието, тяхното пренебрегване като важна част от жизнения цикъл на растенията и ролята на разделянето на органичните отпадъци като ресурс. Лекторът Димо Стефанов, който е дългогодишен производител на компост от органични отпадъци, ще говори още за компостирането като култура и природосъобразен начин на живот. Организаторите на инициативата "Градско компостиране" са предвидили и възможност за закупуване на био-тор за стайни или балконски растения с инструкции за използването им.

Представянето на екологични практики приложими в градска среда е част от концепцията на новата визуална идентичност на арт квартал "Капана" като място за творчество и забавление (Creative playground).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България