Бездомник подпали с цигара изоставена постройка в село Радиево 

Тръмп подкрепя идеята да се поиска от Конгреса сумата от 750 млрд. долара за отбрана

Жандармерия и полиция нахлуха в старозагорското село Хан Аспарухово

Адвокатът на Баневи: Арестът на семейството във Франция е бил като тризвезден хотел

Румен Петков: Нова АЕЦ би дала съществен принос за енергийната сигурност на България

Половин Хасково остана без вода

Последните думи на Джамал Хашоги: Не мога да дишам

Защо за мъжете животът е зебра, а за жените – зоопарк?

Каракачанов: В Скопие се самозабравят и не е лошо от време на време да ги вкарваме в пътя

Шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов: Предстои операция на 10-годишното дете, пострадало в катастрофата край Саранци

Ивайло Калфин: Не знам дали ще има предсрочни избори, не виждам опозиция, която да свали управлението

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов: Изключваме сексуален мотив в убийството на Десислава Стоянова

Русия е на второ място сред най-големите производители на оръжие в света

Снежната буря в САЩ остави над 300 хил. без ток и отмени 1300 полета

Еманюел Макрон прави обръщение към французите в опит да успокои напрежението и протестите

Градът на виното и деликатесите е кръстопът на вкусове

Уникалният Град на виното и деликатесите в палата 11 на Международния панаир се превръща в своеобразен кръстопът на вкусове, където може да се видят и да се опитат новите колекции на български и чуждестранни производители на вина, напитки и храни от изложбите „Винария“ и „Фудтех“. Там са и щандовете на изложителите от „Вкусове от Италия“, които тази година залагат на кулинарните традиции на Сицилия.

Местните продукти са новите властелини на пазара, а тази тенденция се вижда от експозициите в Града на виното и деликатесите, както при напитките, така и при храните. Там са повече от 55 български и чуждестранни изби, а повечето от тях изтъкват вкусовите и ароматните особености на вина от различните региони. За първи път ще бъдат дадени отличия за вино от местен сорт по време на тазгодишното издание на международния конкурс за наградите на „Винария“. При храните се акцентира върху автентичните съставки и методи за преработка.

Родните фирми предлагат месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас. За първи път има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.