На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Градът на виното и деликатесите е кръстопът на вкусове

Уникалният Град на виното и деликатесите в палата 11 на Международния панаир се превръща в своеобразен кръстопът на вкусове, където може да се видят и да се опитат новите колекции на български и чуждестранни производители на вина, напитки и храни от изложбите “Винария” и “Фудтех”. Там са и щандовете на изложителите от “Вкусове от Италия”, които тази година залагат на кулинарните традиции на Сицилия.

Местните продукти са новите властелини на пазара, а тази тенденция се вижда от експозициите в Града на виното и деликатесите, както при напитките, така и при храните. Там са повече от 55 български и чуждестранни изби, а повечето от тях изтъкват вкусовите и ароматните особености на вина от различните региони. За първи път ще бъдат дадени отличия за вино от местен сорт по време на тазгодишното издание на международния конкурс за наградите на “Винария”. При храните се акцентира върху автентичните съставки и методи за преработка.

Родните фирми предлагат месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас. За първи път има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.