Силните ветрове доведоха до 9 жертви в Европа (ВИДЕО)

Вятърът утихва днес, ще е слънчево

Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Градът на виното и деликатесите е кръстопът на вкусове

Уникалният Град на виното и деликатесите в палата 11 на Международния панаир се превръща в своеобразен кръстопът на вкусове, където може да се видят и да се опитат новите колекции на български и чуждестранни производители на вина, напитки и храни от изложбите „Винария“ и „Фудтех“. Там са и щандовете на изложителите от „Вкусове от Италия“, които тази година залагат на кулинарните традиции на Сицилия.

Местните продукти са новите властелини на пазара, а тази тенденция се вижда от експозициите в Града на виното и деликатесите, както при напитките, така и при храните. Там са повече от 55 български и чуждестранни изби, а повечето от тях изтъкват вкусовите и ароматните особености на вина от различните региони. За първи път ще бъдат дадени отличия за вино от местен сорт по време на тазгодишното издание на международния конкурс за наградите на „Винария“. При храните се акцентира върху автентичните съставки и методи за преработка.

Родните фирми предлагат месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас. За първи път има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.