Град като яйца помля шуменското село Царев брод (СНИМКИ)

Градушка с размерите на малки яйца се изсипа в шуменското село Царев брод вечерта в сряда, потроши стъкла на къщи и автомобили, срина със земята и реколтата. Това разказа кметът Стефан Живков. Неговата кола също е със счупени стъкла.

"Ние вечеряхме навън и изведнъж дъждът прерасна в градушка. Беше като във филм на ужасите. Токът спря, стана страшно", разказа 14-годишната Павлина Стефанова, която е снимала градушката. Има и други засегнати села.

В Шумен бурята също нанесе поражения. Има паднали дървета и задръстени шахти по улиците.

Над 50 сигнала са получени за паднали дървета в кв. "Боян Българанов", в района на шуменската болница, има скъсани кабели,паднали дървета върху автомобили, ламарини, непроходими и наводнени улици в целия град, съобщават от полицията в Шумен. Проверяват се сигнали за закъсали автомобили в града. Екипи на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението – Шумен отработват получените сигнали. Има съобщения за наводнени мази в жилища в града. Със заповед на кмета на Община Шумен Любомир Христов на терен са дежурни екипи, които работят по почистването на пътните артерии и съдействат при почистване на паднали дървета и клони. Призоваваме водачите на автомобили да шофират изключително внимателно. Ако не е наложително пътуването им да изчакат да се нормализира пътната обстановка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България