Граждани помагат на горските да ловят бракониери

Бдителни граждани са помогнали на горските стражари да хванат от началото на годината досега 22 бракониери, съобщиха от Държавното горско стопанство "Варна". Директорът му инж. Иван Иванов благодари на хората, сигнализирали на тел. 112. Справка показва, че за нередности в обхвата на стопанството на спешния телефон са алармирали 43 души.

"Подадената навреме информация е от голямо значение за установяването на нарушителите. Създали сме необходимата организация за бърза реакция от страна на горските стражари и съвместни действия с други компетентни институции, така че контролът да бъде максимално ефективен", коментира инж. Иванов.

В резултат на сигналите на място са задържани 8,9 куб. м незаконно добити дърва за огрев, осем каруци и два коня. В част от акциите са се включили и служители на полицията, а горските са поставили под постоянно наблюдение най-рисковите места, посочени от гражданите. От ДСГ "Варна" отчетоха, че за месец и половина са съставили общо 74 акта и 37 констативни протокола по Закона за горите. Конфискуваните са 34,8 куб.м дърва за огрев, 14 каруци, три коня и моторен трион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони