Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Гражданката Кунева се озърта за нов политинженерен проект

От доста години главното изискване за заемане на високи постове в нашата мила родина е кандидатите да са с дебели връзки и протекции на Запад. И с нещо чуждичко, не нашенско
При царя стана министър, после – еврокомисар. Обслужила е всички и всички са останали доволни, твърдят запознати с материята

След краха на „реформаторския“ западен проект по-досетливите и информирани активисти от Движение „България на гражданите“ (ДБГ) се измъкват от партийката, за да останат на разположение за поредна полит­инженерна употреба.

Несъмнено гражданката Меглена Кунева отново се озърта за подобно кариерно развитие. Дялан камък е тя, доста усилия положи през годините да угоди на външните си покровители като трансмисия на техни интереси и активен проводник на Ония ценности. Не на нашите, българските, а в обратната посока.

В последната си изява като министър на образованието от първия ден в креслото Кунева започна да реализира една от главните инициативи на „Америка за България“ и Брюксел – даване на привилегии на циганите за сметка на българите. Проверка на „Труд“ показа как само за четири дни броят на подписите, подкрепящи искането за нейната оставка и събирани в онлайн петиция на платформата peticiq.com, се увеличи до над 12 000 души. За незабавна отмяна на решението за отпускане на стипендии на учениците цигани и за да „защитят като граждани собствените си деца и тяхното бъдеще“.

Кротък и послушен изпълнител е госпожата. Движенията и мимиката й са придобити и отработени в детството – плавни, ненатрапчиви, предпазливи. Подчертано сдържана емоционално, навън реакциите рядко показват дълбочина и енергия. Освен при изговаряне на заучени политкоректни фрази, каквито при нея присъстват в изобилие, речта й е бавна, неравна, с честа употреба на шаблонни изрази. В нестандартна ситуация обмисля всяка дума, напряга се да търси най-точните и едновременно неангажиращи изрази, усуква го, за да спечели време и евентуално да отложи заемането на позиция, преди да се е консултирала съответства ли на правилната линия на поведение.

Очевидно с такава експресия Кунева е далеч от образа на водач на бял кон или поне с рога и дълги кучешки зъби, не може да оглави партия или да стъкми коалиция. Тя е за фасада или цъфнало в луксозна саксийка цвете, и то на първо време. Партия й организират или в коалиция я вкарват външните политинженери и НПО, масонските ложи, някои от обучените и приобщени по един или друг начин в американски и други западни университети и корпорации люде, помагат франкофони, масони, евреи, царисти и медийни чучулиги.

От „наше момиче“ на видни другари от социалистическо време Кунева доста бързо става „свой човек“ за новото капиталистическо летоброене. Преди 10 ноември 1989 г. с протекциите на свекъра си Иван Пръмов, дългогодишен секретар на ЦК на БКП, и на извънредно влиятелния идеологически цензор в науката Исак Паси тя е вкарана като „тяхно момиче“ за член на Комитета по правата на човека, което я изстрелва към кариера в сферата на външната политика.

Като братовчедка на Соломон Паси, отдавна кадруващ в редица туземни колониални администрации, Кунева тренира за кариерно излитане като старши юридически съветник в правителствата на Андрей Карлович, Димитър Попов, Филип Димитров, Любен Беров, Жан Виденов, Иван Костов. При царя стана министър, после – еврокомисар. Обслужила е всички и всички са останали доволни, твърдят запознати с материята.

Немалко други с нейния профил след промените се залетяха пак да са отгоре на обърнатата палачинка, повечето се изхарчиха още на ниво „новодемократи антикомунисти“ в СДС. Защото излишно силно се пъчеха с набързо преправени биографии и твърде безогледно напираха на всяка цена да се наместят в първите редици. Меглена Кунева обаче предпазливо напредваше, чак през 2001 г. полетя нагоре. Величеството Симеон Втори нямаше банка кадри у нас, но се налагаше да прави партия, парламентарни листи, кабинет. Наложи му се да заложи на три основни групи – масони, евреи и червени юпита.

Като свързана и с трите сегмента на царисткия елит, старши съветничката на Карлович и Психотерапевта Филип първо беше вкарана за народен представител от листата на НДСВ, после стана заместник-министър на външните работи при братовчеда. Той по-късно я уреди и за министър по европейските въпроси в същото правителство.

Баща й е бил известен актьор и буфосинхронист, нея я пускат по пистата на политическия буфосинхронизъм. Щилиян Кунев е веселил публиката с майтапчийски имитации на чужди изпълнения на фона на чужда музика, но с политическите си изпълнения дъщеря му не развесели почти никого у нас. Освен Соломон и Психотерапевта, разбира се. Златно отличие на Атлантическия клуб притежава Кунева. Навън имаше повече доволни и нахилени. Покрай католическа Франция и другите католически страни не изостанаха с наградите и високите отличия – Кралство Испания с Орден за граждански заслуги, Република Португалия с орден „Принц Енрике“, Република Италия с Орден на Звездата на италианската солидарност. Единоверка, приляга й.
Беше с добър доход и като член на управителния съвет на френската банка Бе Ен Пе Париба. От доста години и особено след 2007 г. главното изискване за заемане на високи постове в нашата мила родина е кандидатите да са с дебели връзки и особено с протекции в Брюксел и Вашингтон. И нещо чуждичко, не нашенско. Има госпожата и други подходящи за вярна служба на поръчителите си качества – избягва сблъсъците, отстъпва пред натиск, послушна и изпълнителна е в много висока степен. Прозвището Мадам Йес й прилепна, като че го носи от детската градина.

Покойният проф. Велко Вълканов, който добре я познава още от социалистическо време поради общата им правозащитна дейност, все се чудеше на „съвършено несъответното на националните ни интереси поведение на г-жа Кунева“, на съвършено необяснимата за него „пълна безметежност в поведението на човек, който се намира на предния фронт в защита на националните ни интереси“. И други се чудят, защото като главен преговарящ по присъединяването ни към Европейския съюз тя сякаш се ръководеше не от интересите на България, а от интересите на някои държави от ЕС. Все пак мнозина си отговарят.

Изглежда безхарактерна, инфантилна и себенеуверена Кунева, но не е. Въобще не е глупава или емоционално суха жена, каквото впечатление оставя нерядко. В строго личен и професионален план може да отстъпи, но не защото си е променила мнението или убеждението, а само за да избегне директен сблъсък. Упражнявайки някоя от т.нар. свободни професии, този типаж може да прояви изненадваща за мнозина твърдост, може да бъде пречупен, но не и прегънат. Съвсем друго е в екип, в група, където предпочита да бъде послушна, подчинена, педантично да изпълни препоръчаното, дори то да се разминава с твърдото й лично мнение.
Няма да я изоставят западните й покровители и тукашните задкулисни поддръжници, банката им ценни кадри е крайно изчерпана, рано е да я пенсионират. По всичко личи, че на ДБГ, СДС, ДСБ и Реформаторския блок е сложен кръст и ще се формира нов политинженерен проект около „Да, България“. От изброените ще бъдат изтеглени проверените и обучавани на Запад по-млади играчи, но отделни „дялани камъни“ от т.нар. демократична общност също ще влязат в употреба.

Така тези дни неколцина от Куневите граждани начело със заместник-председателя на ДБГ Антони Тренчев внезапно обявиха, че напускат партията. Таман щяха да я оглавят, но са ги тласнали в новата посока. Ако ще има обединение някога, в дясната демократична общност трябвало много ясно да дефинират какво искат – патерица на ГЕРБ завинаги или напротив. Само радикална промяна в подхода, никаква мимикрия, патриоти от десницата! Та в редовете на борбата под ляво-дясното космополитно знаме ще се найде и за Кунева място.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (23)

 1. Хубаво е да се помнят тези неща за Куневица – един от най-вредните за България субекти в последно време.

  1. Хубаво е педи да коментираш тези лъжи, да знаеш истината и това колко много е допринесла Меглена Кунева за доброто на България и колко много са и навредили тези комунистически ДС агенти, като този писал статията.

   1. А аргументи за това, че статията е лъжлива ще дадеш ли? Щото аз мога да ти дам аргументи, че е 100% истина. Напиши „Габонска афера“ в гуглето и ще видиш, как е започнала. Напиши „кунева 200 000 евро“ и ще видиш, ЗАЩО ЗАТВОРИ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО 4 блока на Козлодуй и какво спечели от това. Абе с ФАКТИ се спори, бре! За това не те наричам „педи“ въпреки, че си го мисля!

   2. ванка и ти ли си на хранилката за безродници като тази куневица?
    всеки с малко памет и вадещ с труд (а не безродник живеещ от субсидии) хляба си, ще потвърди, че написаното е истина.

 2. Добре написан материал, поздравления!, тези неща трябва да се знаят и документират – но с въпросната госпожа „дяланите камъни“ няма да свършат, нито пък историята има край – както винаги, идва нова и по-напориста смяна от „по-млади играчи“, които няма как да не се влеят „под ляво-дясното космополитно знаме“, и т.н, до безкрай…

 3. Тъй, тъй, пак ще я напъхат в някоя антибългаска схема, вредната гужа.

 4. Добре написан материал, поздравления! – на някои, напълно естествено, материалът може и да не им допадне – различни хора, различни интереси, но по-принцип, тези неща трябва да се знаят и документират. А иначе историята няма край, „дяланите камъни“ няма да се свършат – идват нови, по-напористи и „по-млади играчи“, които чинно ще заемат своите места “ …под космополитното знаме“, докато един ден и те не бъдат заменени и така …до безкрай.

 5. нечист човек, гаднярка и кариеристка

 6. Написаната статия напълно отговаря на истината, поздравления! Хубаво е да се знаят тези неща, за да не се заблуждават хората, когато гласуват.За съжаление такива нечисти хора ни управляват!

 7. Мръсен комунистически доносник си ти Илиев, обслужваш интересите на Путкин и олигарсите им дето грабят и източват парите на българите. Предател мръсен си ти а не Меглена и тя е направила толкова много за България, че и всичките лъжи написани тук няма да го заличат.

  1. я кажи ти олихофрен ли си или безродна грантова отрепка кат обекта в статията?
   истината боли, а?
   да пукнете от глад дано безродните уроди около куневица….

   1. Не така с бутонките, де… Това с главата и проблема, като при Сталин ми звучи! Нека живеят, нека се мъчат. Ако няма ламя /разбирай Иван Ивановци/, Иванчо /разбирай мен, а в случая и теб/нямаше да е да е юнак, а прост селянин запасал меч, който не му върши работа…

    1. тц. да мрът от глад!
     в противен случай накрая ще се намери някой комплексар с малко п. да им го подаде да му го повдигнат самочувствието… и ще им плати със субсидии от бщджета.
     а сталин е бил прав в много неща. и затова демократичните историци го очернят.

  2. Abe Ivane, da ne si TAPKA4 na Kykyneva, ta tolkova ya hvalish. Ako e taka obmeni opit s drygi, moje da ti prosvetne pred o4ite.

 8. На някаква външна служба в ЕС или в някоя Родшилдска банка ще уредят буфосинхронистката, иначе в каквато и партия или коалиция в Бг да я пъхнат, все ще им отнема гласове. А скрилият се зад „Иванов“ тъмен субект очевидно е от братовчедите на соломунчо, затова съска и се пеняви.

 9. Меглена Кунева изнесе на гърба си новия ЗПУО.Адмирации.Написаното в статията е манипулация.

  1. И други работи изнесе, Цецо… Изнесе ени 18 милиона марки НАШИ ПАРИ, от които няма как да не се е облажила подобаващо… Изнесе ени 4 блока на Козлодуй, дето правеха ток по 2-4 цента на кWh, за да не изнасяме ток за Гърция и Турция, та Париба по-бързо да натрупа печалби от „Черна вода“. Е, и доста работи е внесла, де.. Но не в България, а у дома си. Към 2 милиона евро от верокомисарстването си, и поне три пъти повече от далавери! Та по-полека с манипулациите, защото нямаш доказателства. А ние имаме. Но за точно обратното!!!

  2. и ти кат иванов – можеш да пукнеш от глад спокойно….

 10. Мунева не е просто гражданка,тя е еврейско ционистки боклук,който мрази българите.

 11. Моето мнение е, че Кунева /Пръмова/ е политическа пачавра, която отдавна е захабена и вече не чисти, а цапа. Няма да я вземат в никакъв политически проект повече, освен като бушон!

 12. Яааа, nqma zna`enie прогледнал с едното очо! Ха дано му се отвори и другия зъркел и да стопли, че ония, „приятелите ни“ от Запада, де, целенасочено селектират точно такива като куневката, накисват ги с мръсни поръчки да се зацапват отвсякъде и отново и отново ги използват за още по-мръсни поръчки.

  1. Приятели от изтока имаш ти. Моите приятели са в България. И никога не съм твърдял друго, за да ме слагаш в тая графа. Явно ме четеш отдавна, що си забелязал прогледване, нищо, че това е само мираж. Да беше чел и по-подробно, а? Никога не съм подкрепял продажници и именно за това, че пиша и срещу путинолизците е причина доста да ме недолюбват тук. България може да се оправи само от БЪЛГАРИ. ЧУжденците нямат сметка /включая братушките/!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.