Гранатометът по Петров скара съдии и прокурори (обзор)

Процесът срещу украинеца Роман Логвиненко, подсъдим като поръчител на атентата с гранатомети срещу Алексей Петров, скара градските съдии и прокурори. Днес стана известно, че на 11 октомври съдия Николай Николов от състав на СГС е върнал делото за допълнително разследване и отстраняване на съществени процесуални нарушения. От обвинението обявиха, че откриват противоречие в мотивите и протестират пред Софийския апелативен съд (САС).

Покушението срещу бившия съветник от ДАНС и основен обвиняем по „Октопод” бе извършено на 29 октомври 2015 г. Гранатите не успяха да взривят бронирания автомобил на Петров и Петров оцеля.

През февруари 2016 г. бе задържан 47-годишният украинец Логвиненко, а трима негови сънародници бяха обявени за издирване. Според съда не е добре описано оръжието и не е била изцяло разкрита връзката между членовете на групата. Прокуратурата обаче намира подобно изискване за „прекален формализъм”, доколкото трима извършители и помагачи още са в неизвестност, а Логвиненко отказва да дава показания. Прокурорите твърдят, че разпореждането на съдия Николов не е подписано и на това основание САС също може да го отмени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право