Грандиозно тридневно илюминационно шоу в небето над Панагюрище /СНИМКИ/

Журито силно затруднено да излъчи победителя

Жителите и гостите на Панагюрище станаха свидетели през последните 3 вечери на грандиозно илюминационно шоу в небето над града в полите на Средна гора, където за пети пореден път се провежда световният шампионат по фойерверки.

За титлата на планетата спорят миналогодишният първенец Беларус, Казахстан и представителите на Руската федерация от Татарстан. Изпълненията им се оценяват по точкова система от жури по следните критерии - музика (дали е подходяща за фойерверките), фантазия (тематично разнообразие на картините - златна, сребърна, цветна), драматургия (структуриране и синхронизиране на картините) и хореография.

Структурирането на картините с фойерверки се изразява в това дали се различават в тях градации - пикове и спадове, а именно големина на цветята и брой на фойерверките в картината. Синхронизирането кореспондира с това дали те са съгласувани с музиката - отговарят ли ефектите на тактовете на съпровождащата музика. Хореографията на фойерверките се определя от доброто им съчетаване - подходяща ли е музиката и големината на картините, обясниха експерти.

Преди и след неповторимото изживяване от огън, феерия, цвят и красота над Панагюрище на площад "20 април" в града концерти от петък до неделя концерти изнасяха известни рок групи и поп изпълнители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България