Граничари и митничари подкрепиха задържаните си колеги от „Капитан Андреево“

Зала 2 на Апелативен съд в Пловдив се оказа тясна да побере всички, дошли да присъстват на обжалването на мерките за неотклонение спрямо задържаните наскоро 11 митничари и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево, предаде БГНЕС.

Над 40 техни колеги демонстрират мълчалива подкрепа, а само адвокатите на задържаните са 8. Петима са в ареста и искат по- лека мярка, спрямо други трима пък прокуратурата в Хасково протестира наложените от съда по-леки мерки.

Всички митнически служители и гранични полицаи са обвинени в престъпление по чл. 301 от Наказателния кодекс за получаване на рушвети по време на службата им на ГКПП Капитан Андреево. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 000 лв.

Сред защитниците са топ адвокатите от Пловдив Емилия Недева и Стефан Левашки, адвокатът на Джон терориста Веселин Георгиев и други. Според Емилия Недева, която е работила и по други сходни дела, резултатът от обвиненията обикновено е нулев. Тя каза, че доказателствата не са събирани правилно и е използвана провокация. Странно е още, каза тя, че делото е образувано през 2015 година срещу неизвестен извършител граничен полицай от Русе, а никой от обвинените тогава не е работил там. Всички са обвинени, освен това, за деяния, извършени през лятото на тази година. Според адвокат Веселин Георгиев, това дело е поредният реверанс към настроенията на тълпата, вместо действия по закон.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Само така!Подкрепяйте се.Какви колеги сте иначе!Може митничарът да е ограбил тотално държавата и дори да е масов убиец-неговите колеги са длъжни да го подкрепят.Вярно,има и момент на наглост,но какво е митничар без арогантност,безочие,изнудване,пладнешка кражба,неуважение към другите и пр.

  2. Крадците все така са на пиедестал в нашата лилипутска държавица – това е само поредното доказателство . Нагли са и ще си платят за оправдателна присъда с крадените пари без проблем.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.