Граничари хванаха микробус с натъпкани 39 преселници, изпуснаха шофьора

Микробус, препълнен с преселници, катастрофира след полицейска гонка край Монтана. Трафикантът е избягал, но чужденците са заловени, част от тях са влезли нелегално в България.

В сряда към 22 часа на път край Монтана патрул на Граничния полицейски участък в Чипровци подал сигнал със стоп палка на лекотоварен автомобил „Ситроен” с видинска регистрация. Шофьорът на буса обаче не спрял, а дал газ и се опитал да избяга. Униформените подгонили „Ситроена”, който свърнал по страничен черен път в землището на село Ерден, но катастрофирал.

Шофьорът на буса изскочил от кабината, побягнал и изчезнал в тъмницата. Граничните полицаи и пристигналите служители на Районното управление на МВР в Монтана открили в буса натъпкани 39 чужденци – момчета и мъже на възраст от 12 до 34 години.

26 от преселниците се представили за граждани на Афганистан, а 12 – за пакистанци. Проверката на униформените установила, че 26 от чужденците имат документи за временно пребиваване у нас, но 13 са без документи. Най-вероятно те са преминали границата нелегално, смятат полицаите.

Чужденците с неустановена самоличност са били отведени за справка в Граничния полицейски участък в Калотина, а останалите мигранти са транспортирани в Граничния участък край село Гаврил Геново.

Избягалият шофьор се издирва. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право