Гранична полиция задържа 300 000 къса контрабандни цигари край Добрич

300 000 къса контрабандни цигари са открити при съвместна операция, проведена от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и ОДМВР-Добрич. Задържани са двама мъже, срещу тях е образувано досъдебно производство. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съвместните действия, с цел противодействие на незаконната миграция и контрабандата, са реализирани от служители на Гранично полицейско управление - Генерал Тошево и 01 РУ на ОДМВР- Добрич. Входа на операцията, в района на контролно- пропускателен пункт на входа на град Добрич, те спрели за проверка лекотоварен автомобил, с добричка регистрация. В колата пътували двама мъже – жители на Добрич и с.Осиково. В хода на извършените действия, проверяващите открили в пода на товарния отсек на автомобила специално изграден тайник. Оттам служителите иззели общо 300 000 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно държане и пренасяне на акцизни стоки без бандерол. Откритите цигари и превозно средство са иззети. Двамата български граждани са задържани за срок от 24 часа.Работата по документирането на случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право