"Гранична полиция" получи нови автомобили (СНИМКИ И ВИДЕО)

Днес, на тържествена церемония в авиобазата в столичния квартал "Враждебна", "Гранична полиция" получи нови джипове и микробуси, които са осигурени от Фонд "Вътрешна сигурност".

България пази стриктно една от най-критичните граници на Европейския съюз, заяви вътрешният министър Валентин Радев. Доказателство за това са предоставените на България 160 млн. евро от Европейската комисия за техника за охрана на границите. Министър Радев подчерта, че един от приоритетите на нашето европредседателство е сигурността на европейските граждани и благодари сърдечно на посланика на Чехия за предоставената безвъзмездно помощ, съобщиха от МВР.

138 автомобила са предоставени на службата по проект “Доставка на нови патрулни и специализирани автомобили с нормална и повишена проходимост”. Те са на обща стойност 11 050 270 лева с ДДС и са финансирани от Фонд „Вътрешна сигурност“ на Европейския съюз.

Съгласно Договора за безвъзмездна финансова помощ са доставени 100 патрулни автомобила с висока проходимост, 15 автобуса със 17 места, 2 автобуса с 50 места, 16 специализирани автомобили с повишена проходимост за служебни кучета и 5 специализирани автомобили с нормална проходимост за служебни кучета.

С доставените автомобили ще се повиши мобилността на граничните наряди, ще се създадат условия за тяхното самостоятелно използване и бързото им реагиране при възникване на необходимост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България