Графит с образа на Левски изобразиха върху сграда в Златарица

Снимка: Община Златарица

Графит с образа на Васил Левски бе изобразен на фасадата на сграда в центъра на Златарица по случай 180 години от рождението на Апостола. Сградата е общинска собственост. Това уточниха от кметската управа.

„Благодарение на парични дарения, както и с финансовата подкрепа на Общината се осъществи идеята за изрисуване на лика на Апостола в центъра на града от бургаския художник Иван Христов“, съобщи Таня Лазарова, главен секретар на общината.

Заслуга имат още Димитър Бахарев и Силвия Иванова, които дарили строителни материали и боя, а със своя доброволен труд Иван Палев, Иларион Иларионов, Драгомир Хаджиев, Христо Коцилов, Емил Огнянов и Данчо Гагов изпълниха желанието на златарчани най-после да има специално място, където да отдадат почит на Апостола на свободата.
Центърът за превенция „Отворено сърце” е посветил цялата седмица на живота и делото на Апостола . Уредникът на градския музей Ангелина Конакчиева ще разкаже на децата за живота и делото на Васил Иванов Кунчев. Деца и възрастни ще поднесат цветя на признателност пред лика на Васил Левски. Предвиден е кратък рецитал, след което ще се проведе и „лъвски скок“ в двора на училището.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.