На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Графици за приключване организираното регистриране на домашните кучета правят в Търговище

До средата на април кметовете и наместниците на 51 села и 2 квартала в община Търговище трябва да представят график за организиране на пролетния етап от кампанията за регистрация на домашни кучета. Те трябва да напомнят отново на съселяните си да поставят чипове и ваксини на дворните пазачи, да им се извадят паспорти и да ги регистрират. Това разпореждане издаде Общината, за да се финализира организираното регистриране на домашните кучета в селата.

Ветеринарни лекари извършват регистрацията във всяко село, след определен график и така се улеснява изпълнението на закона. Договорено е в рамките на кампанията цялата процедура да струва на стопаните само 15 лв.

Узаконяването на отглеждането на кучета трябва да приключи и за стопаните в зоните за земеделски труд и отдих, откъдето най-масово се изоставят животни.

При преброяване миналата година в селата бяха установени над 4 000 кучета в къщите и дворовете, като близо половината от тях не са регистрирани в информационната система на Агенцията по храните или декларирани в Общината.

За да не се налагат директно глоби на стопаните, които не са чипирали любимците си, втора година кметството в областния център Търговище прави разяснителни кампании и подпомага организираното регистриране по селата. След 1 юни, обаче, ще започнат проверки за изпълнението на законовите задължения на собствениците на домашни любимци. При липса на чип стопаните трябва да бъдат глобявани с по 200 лв. за всяко куче, което отглеждат и не е регистрирано в съответствие със законовите норми.

От старта на кампанията на Общината през миналата година в националната информационна система са въведени данните на над 2 500 домашни любимци, като само м.г. бяха регистрирани и вписани близо 2 000 кучета.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.