Мъри надви Гришо в много здрав двубой на финала в Пекин

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби с 4:6 6:7 от световния номер 2 Анди Мъри в битка за титлата на силния турнир в Пекин.

Анди Мъри взе първия гейм , след като Григор Димитров допусна пробив след две двойни грешки. Англичанинът се затрудни малко повече във втория, но въпреки това стигна до 2:0 гейма.

Григор намали разликата и взе един гейм, но веднага след това Мъри не му остави шанс и взе гейм на нула (3:1). Българинът започна да намира ритъма си на сервис и отново намали, но следващият гейм отново бе за Мъри (4:2).

Хасковлията показа завиден напредък при връщането на топката от бекхенд, но многото непредизвикани грешки доведоха играта до 5:3 гейма в полза на Мъри. При следващият сервис - гейм на Гришо, Мъри не успя да вземе дори точка (4:5).

Процентът на първите вкарани сервиси от страна на Мъри е много нисък, но Григор избързваше и доведе играта до два сетбола за британеца - той не сгреши и взе първия сет.

https://www.instagram.com/p/BLVE-yHgfr6/?tagged=andymurray

 

Във втория сет, двамата набързо си размениха по един гейм. При 1:1 и сервиране на Григор, Мъри се опита да направи пробив при разконцентрирането на нашенеца, но с две много силни точки Гришо взе спорното разиграване (2:1). Мъри използва спада в играта на хасковлията и проби подаването му (2:3).

Британецът затвърди пробива си след добра игра и две включвания на системата Hawk Eye. Димитров набързо взе подаването си и стигна 3:4. Мъри не остави никакви шансове на съперника си при сервиз-гейма си и така се стигна до 3:5.

Деветият гейм отиде в сметката на Гришо след много концентрирани отигравания (4:5). Световният номер две беше на крачка от титлата, но при подаването си, Григор сякаш се събуди и върна пробива на нула (5:5). След седем поредни точки на нашенеца, Мъри бе принуден да сервира за оставане в сета. (6:5). В следващия гейм той беше безпощаден (6:6). При тайбрека няколко неточни отигравания на Гришо го извадиха от битката за титлата - Мъри победи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт