Григор Димитров започна в Шанхай с първа победа срещу Ришар Гаске

Григор Димитров спечели първа победа срещу един от най-неприятните си противници - Ришар Гаске. Ракета №1 на България надигра французина с 6:4, 6:4 в първия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Шанхай с награден фонд 5,4 милиона долара. Така Димитров успя да прекъсне негативната си серия от 5 загуби в мачовете с Гаске досега.

Григор показа характер и класа, за да стигне до успеха. Той превъзмогна изоставане от 0:3 в началото на първия сет, за да обърне до 4:3. В десетия гейм французинът почти докосна спасението, но изпусна 3 точки за пробив, след което Димитров затвори сета. Впечатляваща беше стабилността на Гришо в дългите разигравания - ново оръжие, за което противниците му явно не са готови. Във втория сет той започна уверено, почти през цялото време водеше в резултата и накрая триумфира след час и половина на корта.

„Трудно беше да се противопоставя на Димитров - призна Гаске след мача. - Той е в отлична форма и играе агресивно и със самочувствие.“

Така българинът продължи впечатляващото си представяне през есента - има 7 победи в последните си 9 мача. Следващата му задача се очаква да е доста по-лесна от битката с Гаске. Нашият ас излиза в мач от втория кръг срещу канадския квалификант Васек Поспишил, който изненадващо победи Иво Карлович със 7:6 (5), 6:4. Григор има 3 победи от 3 мача с този съперник. Двубоят е предвиден за сряда в ранния следобед наше време като при нов успех Димитров ще се изправи срещу №1 в света Новак Джокович. Сърбинът се завърна на корта след месец отсъствие с победа над Фабио Фонини с 6:3, 6:3.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт