Григор Димитров след драмата: Оставам с високо вдигната глава!

- Как се чувствате след този мач?

- Не е лесно за загубиш такъв двубой. Въпреки това съм щастлив от много неща. Оставам с високо вдигната глава. Рафа заслужава уважение, той е страхотен боец. За мен е чест, че направих такъв мач срещу него. Това показва, че съм на прав път. Сигурен съм - след време ще се обърна назад и ще видя какво е можело да направя по-добре. Но поне сега мога да кажа, че дадох всичко от себе си.

- Това ли е най-вълнуващата битка в кариерата ви?

- Определено е сред най-вълнуващите. За първи път играя мач по-дълъг от 4 часа и половина. Беше страхотно, но за съжаление не завърши така, както бих искал. От друга страна, Рафа показа кой е.

- Съперникът ви призна, че в петия сет е почувствал физически дискомофорт. А вие как преживяхте двубоя?

- Като цяло добре. Дори и да бяхме минали пет часа, щях да имам сили да продължа, което е много добре. Стоях до късно предните вечери, така че не ми се спеше. Нямах схващания или такива неща. Усетих, че в един момент той сякаш стана по-бавен. Но Рафа е много опитен играч и знае точно какво да прави във всеки миг. Мисля, че това беше ключът. Особено при точките за пробив в петия сет. Той умее да ти отнема инерцията. Не искам да говоря за разочарование и да го приемам тежко. Това е едва вторият ми полуфинал на Големия шлем и ще се опитам да надградя от тази позиция.

- На кое място в света бихте се поставили в момента?

- Не обичам такива приказки. Играта ми говори сама за себе си.

- Съперничеството между Надал и Федерер е едно от най-великите. Вие можехте да промените историята днес...

- Всеки иска да напише история, но, от друга страна, сега всички ще гледат финала, дори аз. Ще е невероятно. Този мач е страхотен за нашия спорт. А аз ще се съсредоточа върху себе си и това, което трябва да правя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт