Григор Димитров: Талантът помага, но не ти печели мачове

Григор Димитров е наясно, че не може да изградиш успешна кариера като тенисист, ако се осланяш само на таланта си. Българинът заяви, че не разчита само на даденостите си, за да печели мачове, а понякога талантът може и да пречи на корта.

"Мисля, че талантът ти помага да печелиш мачове понякога, но е много различно. Понякога когато имаш прекалено много възможности е трудно. Никога не съм мислил затова, честно казано. Да, може би имам талант, но не е задължително талантът да ти печели мачове. Помага, но не ти печели мачове", каза Димитров пред официалния сайт на ATP преди турнира в Торонто.

От днес Димитров се завърна сред петте най-добри в света. Той обаче не смята изкачването в ранглистата за голямата си цел.

"Никога не съм бил от този тип, който се фокусира върху наградния фонд, точките, такива неща. Всеки мач е много важен за мен в момента. Не се опитвам да се върна под номер 2, 3, 4 или нещо такова. Фокусиран съм върху голямата картина и нещата, които искам да направя по-добре. Понякога 1-2-3 мача могат да обърнат всичко. Ако останеш спокоен и действаш правилно, нещата ще потръгнат.", оптимист е Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена