Григор Димитров хвали Федерер и Надал: Не знам дали пак ще има такива тенисисти

Григор Димитров се разграничи от най-големите в тениса и призна, че е далеч от класата на старите майстори. Българинът за пореден път отхвърли сравненията с Роджър Федерер, които бяха неизменна част от визитката му, докато пробиваше в тениса.

„Наистина съм уморен от тези приказки – заяви Григор. - Това е в миналото. Не знам дали отново ще има поколение като това на Федерер или това на Надал. Двамата оставиха голяма следа.“

Късно снощи Димитров изигра първия си мач от турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид срещу Милош Раонич (Канада). Местният любимец Рафаел Надал пък започва участието си днес срещу французина Гаел Монфис. Лидерът в ранглистата обаче се опита да избяга от статута на безспорен фаворит.

„Наистина играх добре в Монте Карло и Барселона и това ме прави щастлив – заяви Краля на клея. – Но това не ми гарантира победи и в следващите турнири. За мен не е важно да съм фаворит, а да съм готов за игра.“

Матадора тренира с Димитров преди надпреварата, но явно друг спаринг партньор – Доминик Тийм, е нанесъл удар по самочувствието му в последните дни. В тренировъчен мач австриецът спечелил сет със 7:5, след което Надал взел „реванш“ с 6:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт