Григор е по-силен от преди, заяви Рафа

Григор е много по-силен от преди и заслужава поздравления за представянето си – заяви Рафаел Надал, който записа трета поредна победа над Григор този сезон. - Получи се страхотен двубой. Мисля, че и двамата играхме на високо ниво, сервирахме много добре. Мачът се реши от няколко точки, всичко можеше да се случи. Обичам да играя с Григор.

Битката продължи повече от два часа на централния корт, а Матадора се поздрави с успех след 6:4, 6:7, 6:3 и се класира за полуфиналите в Шанхай.

В началото на китайското турне Надал покани Димитров в академията му в Манакор и двамата тренираха заедно.

Въпреки загубата Григор записа най-доброто си класиране на турнира, като за първи път от шестте участия до момента не само преодоля втория кръг, но и стигна четвъртфиналите. Асът ни си тръгва със 142 660 долара от наградния фонд $7,9 млн. и 180 точки за световната ранглиста, в която най-вероятно ще се върне на осма позиция в света от понеделник.

С достигането си до четвъртфиналите българинът увеличи шансовете си да се класира за дебютното си участие на „Мастърса“ в Лондон през ноември. В британската столица ще играят най-добрите 8, като гарантирано място имат Надал, Роджър Федерер и Александър Зверев (Германия).

Балансът между двамата

Левичарят от Майорка води с 10:1

Рафаел Надал има убийствена преднина пред нашия ас Григор Димитров. От 11 сблъсъци помежду им Матадора е спечелил 10, а българинът само един – през миналата година в Пекин (вж. таблицата). За този сезон това е трети мач между тях и трета победа за испанеца. Най-оспорван бе двубоят на откритото първенство на Австралия в Мелбърн през януари, а Надал се нуждаеше от над 5 часа, за да стигне до победата. През миналата седмица двамата се срещнаха и в Пекин, а Рафа отново се поздрави с успех. Независимо кой ще спечели, техните битки се очакват с огромен интерес от публиката, заради атрактивните отигравания и спиращи дъха удари.

До края на сезона Григор ще има още два турнира преди финалния „Мастърс“ в Лондон. В момента българинът е пети в своеобразната класация, но с достигането си до четвъртфиналите в Шанхай ще се изкачи още по-нагоре. А лидерът Надал има шанс да увеличи актива си на върха, ако преодолее и Марин Чилич (Хърватия) на полуфиналите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт