Григор е №7 в схемата за „Ю Ес Оупън“

Освен 1 милион долара от наградния фонд титлата от турнира „Мастърс“ в Синсинати (САЩ) донесе още дивиденти за Григор Димитров. Българският тенисист прогресира до 9-ото място в световната ранглиста, което му осигури и отлична позиция преди „Ю Ес Оупън“, последен турнир от Големия шлем за годината. Димитров ще е №7 в схемата, тъй като намиращите се пред него Новак Джокович (Сърбия) и Стан Вавринка (Швейцария) са извън игра до края на годината. Това ще осигури на българина срещи с по-ниско поставени съперници чак до 1/4-финалите в Ню Йорк. В третия кръг евентуални противници на Григор са тенисистите от 25-о до 32-о място в схемата, а при победа може да се изправи срещу някой от втората осмица.

Треньорът Дани Валверду обаче призова тенисиста да продължава да работи, за да не изпусне инерцията от успешната седмица.

„Труди се много и започна да играе силно, но все още е далеч от най-добрата си лице – заяви венесуелецът. - Кортовете в Синсинати бяха много удобни за стила му и го видях да играе така, както искам. Но той трябва да намери баланса, за да има по-често такива седмици. Това беше добра подготовка за „Ю Ес Оупън“ и важна крачка към финалния турнир в Лондон.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт